keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vuoden 2011 viimeiset puuhailut koosteena

Mulla jäi _yllättäen_ toi blogin päivitys vähän hiljemmalle päätin tehä nyt koosteen loppuvuodesta eli joulukuusta.

Muistaakseni mun piti kirjottaa messarista jokunen sana, eihän siitä oo ku kuukaus aikaa mutta niin mitä pienistä.. Messari oli siis ihan kiva päätös vuodelle 2011. Lauantaina lähin aikaseen Pirjon ja Ninnin kyydillä messarille päin, auttelin siinä ensin koirat ja kamat kehälle ja sitten nappasin Chihuahua Pyryn ja kopan mukaan ja lähdin lipumaan junnukehälle päin. Pääsin paikalle ni junnuilut oli just alkanu nuoremmista, aattelin et nonnii nyt päästään koht kotii mutta ei! Siinä kesti...kesti...kesti..kesti ja kesti. Olisin kerennyt jäädä moneen kertaan seurailemaan Pirjon koirien kehäilyä. Pyry alkoi olla jo hitusen kyllästynyt ku päästiin kehään, vaikka upeastihan se esiintyi. Vähän tuppas häntää laskemaan mutta en viitsinyt ottaa stressiä kun ei noin isoita kisoista kumminkaa olis sijotusta tullut. En nyt pahemmin muista enää mitä piti tehä mutta ainaki ympäri ja edestakas, ja tuomari kysy multa sit et mistä maasta chihuahuat on alunperin ja ei mulla tietenkää ollu mitään tietoa. Noh, ainakin opin että tollaset nippelitiedot pitää selvittää ennen kisaa :)

Päästiin sitten heti ulos kehästä, mutta ei haitannut yhtään. Koira meni kivasti ja mulla oli kiva päivä :)

Sunnuntaina lähettiin Niinan kanssa ajamaan tällä kertaa ft. Elli. Elli olikin noin isossa hallissa vähän hädässä, eipä se ennen tollasissa oo ollut, ja sen takia mä sen sinne ilmotinki. Oli tarkotus tehdä putkirata leikkimielisenä kisana. Huomasin jo ennen rataantutustumista että Elli ei oo ihan kunnossa, oiskohan johtunut jännityksestä :D Rata oli kiva, haastava mutta ei liian, sisälsi pari vaikeaa kulmaa mutta muuten oli aika perus kiihdyttelyä. Ellin kanssa ei mennyt mitenkään hyvin, rata oli pelkkää karkailua, haistelua + tarpeet tehtynä hienolle näyttelymatolle. Great, tuli vähä sellanen olo että itkenkö vai nauranko. Otin myöhemmin uudestaan niin että mentiin kaksi putkea suorana läpi samassa paikassa ja sekään ei mennyt mitenkään ihan putkeen. Äääh perhanan Elli, mulla ei oo kohta hiuksii päässä jos toi jatkaa tohon malliin...

Olin lisäksi Emman Vickan sheltin kanssa samassa putkikisassa. Kani oli ihana! Ihastuin siihen heti, ja se meni radallakin kuin unelma. Puhdas rata ja neljäs-sija, eli tyytyväinen saa Emma olla Kaniiniinsa ;) ja mäkin ohjasin sen ihan mukiinmenevästi ..

Käytiin vielä parissa treenissä messarin jälkeen. Aiheena oli jotain perusratatreeniä josta en nyt muista sen enempää ..

Niin mitäs sitte. Sitte oli 6.12 itsenäisyyspäivän epistelyt kirkkonummella, KKK-hallissa. Mukana oli Ilona, Elli ja Unna eli koko poppoo. Halli oli kylmä ja päivä oli pitkä. Minimölleissä oli osallistujamäärä samaa luokkaa kun virallisissa. Ilonan kanssa mentiin möllirata ulkopuolisena, ihan vaan huvikseen. Rata oli suht helppo, mutta siellä tuli pari jotain tylsää putkivirhettä, vauhtikaan ei ollut hurja. Unnan kanssa mentiin samainen möllirata kahteen kertaan. Kummallakin kerralla tuli putkista virheitä muuten meni suht hyvin ja vauhtia oli aika mukavasti. Tuloksia en nyt muista enkä jaksa kaivaa tuloslappuja mutta tänään ei ollut meidän päivä. Putket oli ihan helppoja mutta ehkä mä sit tein jotain ohjauksellisia virheitä niissä kun kummatin meni sivu suun useasti. Unnan kanssa täytyy ottaa tehotreeni putkille.
Kisaavien rata vastasi 1-2 luokan rataa ja Unna suoritutui siitä ihan ok. Ellin suorituksista ei varmaan tarvitsisi edes mainita, mutta ekalta radalta keskeytys. Elli juoksi ihan omin päin minne sattui ja korvat oli kadonnut kokonaan.. plääh. Tokalla radalla tein tahalteen vaan pienen pätkän missä oli pari hyppyä, puomi, putki ja hyppy lelun kanssa. Onnistui vähän paremmin mutta siltikään ei niin hyvin kun lelun kanssa olis kuulunut mennä. Elliin en ole tyytyväinen ollenkaan, oli taas sellasta pelleilyä. Unna meni hyvin ekoiksi kisoiksi ja Ilona-mummelikin pääsi vähän juoksemaan <3

18.12 oltiin hallicupissa Lägihallilla Lohjalla. Ellin laitoin kisaaviin ja Unnan mölleihin (+yksi kisaavienrata ulkopuolisena harjotuksen vuoks) Rata oli hankala, ja otin Ellin tavoitteeksi sen että päästäisiin loppuun asti mutta jos nenä menee maahan niin keskeytys. En pysynyt suunnitelmissa vaan jatkoin radan hitaasti loppuun asti vaikka nenä kävi maassa vähän väliä.. ja nyt kaduttaa :D Toisella radalla päätin muutella radan helpommaksi, tekemällä kakkoshypyn ilman takaakiertoa. Elli kuitenkin karkasi haistelemaan samantien kun tuomari antoi lähtöluvan joten keskeytin saman tien ja pois radalta heti.
Unnan kanssa olin koko radan myöhässä joka paikassa ja se meni aikamoiseksi pyörittämiseksi ja pysähtelyksi. Koira kävi vähän liian kuumana ja ei oikein onnistunut. Tuloksena hyl.
Mölleissä sen sijaan Unna meni jo paljon keskittyneemmin, vaikka itse olin edelleen myöhässä. Eipä siinä paljoa virheitä tullut mutta jotain kumminkin. Unna oli siis sijalla 2! Ihan hyvin kun oli kumminkin toiset kisat Unnan elämän aikana.. Siuntiolaisia oli edustamassa enemmän kuin yleensä ja pari muutakin toi mainetta kerholle sijoituksillaan ;-) onnea!

Heti lägiepisten jälkeen koirat lähti mökille viettämään joulua kun me lähettiin jouluksi viikoksi teneriffalle. Oli muuten lämmin ja erilainen joulu, mutta ihan hauska. Kävin vielä ennen lähtöä Taikan kanssa pitkällä lenkillä ja treenailin vähän seisomista ja seuraamista. Taika oli ihan erikoira lenkillä kun hallilla, paljon rauhallisempi ja kuunteli koko ajan käskyjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti