maanantai 16. tammikuuta 2012

VOJH = vakavasti otettava junior handler


vuonna 2010 mätsärissä

Lyön vaikka vetoa, että jokainen junnu tunnistaa itsestään ainakin yhden piirteen:D (mutta toivottavasti kukaan ei löydä itsestään noita kaikkia piirteitä...) Idea on peräisin VOER:ista, vakavasti otettavasta esteratsastajasta. Huomaattehan että teksti on täysin vitsiä, tarkoitus ei ole siis loukata ketään, ja kuvaukset on täysin ylivedettyjä todellisuudesta. 

HANDLERI 
-Näyttelypaikalle saavutaan tarkalleen tuntia ennen kisan alkua, VOJH kykenee laskemaan että ehtii tässä ajassa hoitamaan kaiken tarpeellisen. Kyytinä joko iskän mersu tai äitin audi, VOJH ei matkusta junalla, rupuisilla kimppakyytibusseilla taikka täyteen ahdetuilla tila-autoilla. 
- Kehän laidalle päästyä tavarat levitetään mahdollisimman laajalle alueelle, ja lähialueet varataan seitsemälle muulle VOJH:lle. Tässä tilanteessa vieraiden tavarat voivat mystisesti vaihtaa paikkaa, riippuen kuinka kovis VOJH on. Kesäisin teltat ja häkit kootaan siten, että saadaan luotua mahdollisimman suljettu kommuuni. 
- Ennen kehää näyttelypaikalla VOJH hörppii Batterya, ED:tä tai vastaavaa energiajuomaa. Lidlin juomat tosin kuuluvat tämän kastin ulkopuolelle. Kisaa edeltäviin rituaaleihin kuuluvat myös viimeisimmät juorut muiden VOJH:ien kanssa sekä älytön kiire. Mitä enemmän juostaan paikasta toiseen, sen parempi. 
- Samalla kun VOJH juoruilee, tämän hiuksia laitetaan (vähän tosta lakkaa ja glitteriä), hiukset laittaa useimmiten äiti tai ex-VOJH, joka on siirtynyt uuden sukupolven VOJH:n manageriksi 
- VOJH:n vanhemmilla on rahaa, joten he tietenkin maksavat ilmoittautumismaksut, kuljetukset ja yöpymiset kaupungin parhaassa hotellissa. 
- Jokainen VOJH omistaa Nikonin tai Canonin järjestelmäkameran, jolla kuvaa henkilö, joka siihen on erikseen pestattu ja neuvottu, yleisimmin joku heikompi kaveri koiraharrastuksen ulkopuolelta. Iskä tallettaa suorituksen Sonyn videokameralla 
- Joka vuoden alussa VOJH ostaa (tai siis VOJH:n hakija, VOJH käyttää vapaaviikonloput bileissä joista ei alkoholia puutu) kalliin pullon shamppanjaa (huom. aitoa) osarivoittoa varten. Voiton jälkeen pullo korkataan ja nautitaan voittopokaalista. 
- VOJH ei hyväksy porukkaan uusia ihmisiä - mahdolliset (vähäiset) tauot VOJH viettää tupakkapaikalla 

VAATTEET 
- Näyttelyyn saavuttaessa VOJH:lla on päällään mielellään college-housut, villakangastakki tai kallis laskettelutakki ja Burberryn huivi, feikkejä katsotaan kieroon. Jalassa uudet kengät, adidakset ja lacostet on VOJH:en keskuudessa in. Mahdollisten farkkujen kanssa on useimmiten kalliit nahkasaappaat. Tärkeimmät tavarat (meikit, kännykkä, ipod) kulkevat kätevästi Luis Vuittonin kassissa. 
- Vaatteet VOJH vaihtaa joko vessassa tai kehän laidalla, samalla naama hoidetaan kuntoon. Sukkahousuja VOJH varaa mukaan ainakin viidet. Sisänäyttelyissä suositaan jakkupukua ja siistejä kenkiä. Kesällä heitetään vapaalle ja päällä on joko tiukka minihame taikka mikroshortsit, jalassa ballerinat. Miestuomareilla VOJH pyrkii mahdollisimman paljon heruttavaan asukokonaisuuteen, oli kesä taikka talvi. 
- Hiukset ovat poikkeuksetta ponnarilla lukuunottamatta nuorimpia VOJH:ta, jotka suosivat nutturaa. Otsahiukset vedetään taakse kullanvärisellä pannalla. 
- VOJH pääsee toki joka vuosi finaaliin; tällöin puku teetetään ja kampaaja finaalia varten varataan osakilpailuvoitosta seuraavana päivänä. Gaalaillalliseen ostetaan/teetetään arvostetun suunnittelijan iltapuku. 

KOIRA 
- VOJH ottaa kisakoirakseen mieluiten koiran, joka löytyy 10 parhaan joukosta Vuoden näyttelykoira -kilpailusta. Edellisvuoden näyttelykoirakisan voittaja kelpaa hätätilanteessa, mutta ei ole kuitenkaan suositeltava kilpakaveri, uskottavuus laskee 
- Tällä kaudella suosiossa ovat erikoiset ja ennenkaikkea harvinaiset rodut, ennen suosittuja rotuja (setterit, villakoirat, afgaanit, terrierit) ei kelpuuteta, kisa jätetään ennemmin välistä 
- Koira ei tietenkään ole oma, vaan se järjestetään kisakoiraksi suhteilla joita VOJH:lla luonnollisesti on vaikka muille jakaa. 
- Kisakoira tuodaan valmiiksi laitettuna junnulle hetkeä ennen kehän alkua, VOJH:n ei tietenkään tarvitse treenata lainkaan, sillä VOJH osaa jo kaiken ja VOJH:n koiran on oltava kone 
- VOJH suosii kisakoirassaan pientä aggressiivisuutta, sillä se antaa uskottavamman kuvan 
- VOJH:lta löytyy toki myös omia koiria, joiden kanssa ei kisata junnuissa. Koira on rodun Suomen huippukasvattajalta ja tittelirivistö ylittää 20 merkkiä. Jos koira ei ole pärjännyt vuoden iän saavutettuaan odotetusti, VOJH palauttaa sen kasvattajalle. 

KISA 
- Olisi suotavaa, että VOJH:n äiti (miestuomarit), isä (naistuomarit) tai manageri käy keskustelemassa tuomarin kanssa ennen kisan alkua. 
- VOJH raivaa itselleen mahdollisimman paljon tilaa kehässä saadakseen paljon huomiota 
- Juostessa pyritään jäljittelemään koiran likkeitä, hidastettu loikkiminen on tosin suosittua kaikilla roduilla VOJH:en keskuudessa 
- Seisotettaessa VOJH:lla on tapana kallistaa sievästi päätään 
- Kisassa hymy on kaiken A ja O; useimmiten VOJH:lla se on teeskennelty ja sitä harjoitellaan päivittäin peilin edessä, sekä vielä hetki näyttelypaikan vessassa ennen kisan alkua 
- Jos kisassa menestytään, VOJH osoittaa tyytyväisyytensä hyvin selvästi 
- Kun kisa meneekin pöydän alle, junnukoira menee vaihtoon, VOJH haukkuu muut kisaajat, tuomarin ja kaksikymmentä muuta. Ei ole myöskään mahdotonta että tavarat lentävät. Tämän jälkeen VOJH siirtyy tupakkapaikalle tai istuu kehän reunalle arvostelemaan muiden suorituksia kovaan ääneen. VOJH tosin epäonnistuu hyvin harvoin ja sijoittuu lähes poikkeuksetta. 
- Kun mahdollisesta voitosta/pettymyksestä on toivuttu, siirtyy koko VOJH:ien porukka seuraamaan ryhmäkehiä - eturivistä tottakai. Samalla he nauttivat heseruokaa. 
- VOJH poistuu paikalta viimeisten joukosta. Riippuen päivästä, VOJH joko hyppää iskän mersuun ja suuntaa kohti kotia tai matkustaa hotelliin, vaihtaa vaatteet ja lähtee baariin managerin kanssa. VOJH ei välttämättä pääse sisälle, tässä tapauksessa manageri hakee hörpittävää hotellihuoneeseen. Seuraavana päivänä pirteänä kisaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti